Forum

From RevSpace
Jump to navigation Jump to search

https://forum.revspace.nl/In 2024 zijn we overgestapt van meerdere klassieke Mailman-mailinglists naar een Discourse-forum met mailinglist-modus. Deze vind je op https://forum.revspace.nl/.

Ten opzichte van de oude mailinglist geeft het wat meer mogelijkheden om topics te structureren, en om onderwerpen die je niet interesseren te verbergen. Ook kun je er plaatjes posten en berichten achteraf nog bewerken.

Inloggen voor RevSpace-deelnemers

Deelnemers kunnen inloggen met hun LDAP-account. Wachtwoord vergeten? Meld je even bij een bestuurslid.

Diverse topics op het forum zijn alleen voor deelnemers toegankelijk.

Inloggen voor andere geinteresseerden

Er is ook een openbaar gedeelte. Iedereen kan een account maken, maar om spam tegen te gaan moeten accountswel handmatig worden goedgekeurd. Meestal worden nieuwe accounts goedgekeurd binnen 1 ag. Het openbare gedeelte kan bijvoorbeeld worden gebruikt om updates van een project te posten. Dat kan ook op de wiki, het is maar net wat je zelf prettiger vindt werken. Het forum kan natuurlijk ook worden gebruikt door buitenstaanders die contact willen zoeken met RevSpacers.

E-mail

Standaard krijg je van het forum per nieuw bericht een e-mail, en daar kun je op reply'en. Wie liever een mailinglist heeft dan een ding in een browser, kan dus vanuit het comfort van dies eigen mailclient meedoen. En wie die mailtjes niet wil, kan ze uitschakelen: per topic, per categorie, of helemaal.