Privacy

From RevSpace
(Redirected from RevSpace:Privacy policy)
Jump to navigation Jump to search

Hackers hechten vaak meer belang aan hun privacy dan andere mensen. Tegelijkertijd willen we als hackerorganisatie open en transparant zijn, en meedoen met hedendaagse gewoontes. Deze dingen staan vaak lijnrecht tegenover elkaar, waardoor we soms moeten kiezen tussen privacy en functionaliteit.

Wanneer we die keuze hebben gemaakt in het nadeel van de privacy, melden we dat op deze pagina. We proberen om daarbij een alternatief te bieden voor wie op dat specifieke onderdeel privacy belangrijker vindt dan de functionaliteit.

"In principe"

Deze woorden gebruiken we om aan te geven dat 't best zou kunnen dat er meer gebeurt met je data dan wij willen. Denk aan gekraakte servers, menselijk falen, onethisch handelende hostingprovider, aftapdiensten, etc.

Deelnemerschap

Je NAW-gegevens, geboortedatum en telefoonnummer worden in de deelnemeradministratie opgeslagen, die in principe alleen voor het bestuur toegankelijk is. Je contributiebetalingen (ook contante) aan de space worden in de financiele administratie bijgehouden en lang bewaard.

Alternatief
Niet inschrijven als deelnemer, maar de space steunen met anonieme donaties. Je krijgt dan geen deelnemerrechten, zoals een eigen sleutel.

Doorduino

Alle iButton-handelingen (ook mislukte) worden gelogd op een server en zijn in principe alleen door het bestuur in te zien. Lokaal worden de geslaagde unlocks via MQTT verspreid naar diverse systemen, met daarbij je nickname. De geslaagde unlocks worden ook online via MQTT gepost, maar daar staat je nickname alleen bij als je daar toestemming voor hebt gegeven.


Alternatief
Niet je iButton gebruiken, maar alleen naar de space gaan als er iemand anders is die de deur voor je kan openen.

RevBank

Alle transacties worden lokaal gelogd. Iedereen kan het log inzien en in theorie ook wijzigen. Revbank werkt volledig op basis van vertrouwen en openheid.

Alternatief
Elke transactie individueel contant betalen met het cash commando in plaats van een RevBank-account. Dingen uit de market moeten wel via Revbank, maar daarvoor zou je per keer een pseudoniem account kunnen aanmaken dat daarna met een saldo van 0,00 eindigt.

Wifi en bedraad netwerk

Onversleutelde communicatie zoals je mac-adres kan worden gezien door iedereen die, op welke manier dan ook, toegang heeft tot ons netwerk; wij loggen het zelf niet, maar anderen zeer waarschijnlijk wel.

Alternatief
Je mac-adres randomizen en geen onversleutelde TCP/IP-protocollen gebruiken, of je eigen internetverbinding regelen.

Webcams

De beelden zijn live door iedereen te bekijken en worden een tijdje op een server op de space bewaard. De opgeslagen videos zijn voor iedereen toegankelijk vanaf ons netwerk, maar in principe niet via internet.

Alternatief
Het is toegestaan om de webcams af te dekken of tijdelijk uit te schakelen, als je het maar ongedaan maakt als je weer weggaat.

Website / Wiki

Je wordt op het web aan alle kanten gelogd, getrackt en geprofileerd.

Alternatief
Tor Browser Bundle.

Gesprekken

Net zoals we de space zien als semi-besloten en we hopen dat details van wat op de space gebeurt en besproken wordt niet zomaar wereldkundig worden gemaakt, zien we IRC ook als semi-besloten en hopen we dat niemand de inhoud van het kanaal openbaar maakt. We willen dus geen openbare statistieken of logs van de chat.

Iedereen is welkom, maar wie later binnenkomt mist een deel van het gesprek. Degenen die er bij waren, bepalen zelf of ze het willen herhalen.